Bli kund
Swish

AB UCO är ett familjeföretag med samma ägare sedan 1971, vilket är en trygghet för Dig som kund. Med många års erfarenhet har vi bred kunskap om lackering, polering, slipning och rengöring för såväl bil som båt. Vi vet vilka märken som håller vad de lovar, är mest prisvärda och följer utvecklingen framåt. Vare sig Ni är privatperson eller företag så finns vi till Er tjänst.

När det handlar om fordonsvård, plåt eller lackering finns det många tillvägagångssätt och det är tidsödande att hålla reda på alla varianter själv. Då är det skönt att ha AB UCO som helhetsleverantör att lita på! Vi tillhandahåller förbrukningsmaterial – kanske vill Ni att vi ombesörjer Ert lager och ser till att Ni alltid har materialet som behövs på hyllan? Ska Ni förändra Er verkstad eller kanske bygga en ny? Vi har god kunskap om detta och hjälper Er gärna med ritningar, planering och utrustning till färdigställande av komplett verkstad.

Vårt mål är att arbeta nära kunden och skapa ett förtroende så att båda parter känner sig trygga. Vi är bra på de bitar som är viktiga för Er som kund. Vi förhandlar om de bästa priserna från tillverkarna, vi tar hand om leveranser och lagerhållning, allt medan Ni kan göra det Ni är bäst på – att arbeta med slutprodukten. Vi har ett långt och bra samarbete med våra leverantörer och har en trygg och nöjd kundkrets – som även Ni kan bli en del av.
 
Sedan 1930 har AB UCO Skånska Färgbolaget haft sitt huvudkontor i Malmö. Lilla Kvarngatan, Seveds plan och Stormgatan har varit några adresser innan flytten gick till Krusegatan. År 2019 firar vi 37 år på denna adress! Numera är vi framförallt verksamma i södra Sverige men har även utökat kundkretsen till andra delar av vårt avlånga land. AB UCOs lager ligger i Malmö och vi levererar till hela Sverige. Som ett led i utvecklingen lanserade vi i slutet av 2015 en webbshop, där Du kan handla i lugn och ro när det passar Dig.

Namnet UCO?
Historien bakom namnet UCO har sin början i Tyskland. En man, vid namn Haquin Håkansson, arbetade på ett kemiföretag i Tyskland som hette Unger & CO. Då han begav sig iväg till Sverige förkortade han företagsnamnet till UCO och verksamheten sträckte sig snabbt genom hela Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder samt på Öland och Gotland. Efterhand blev företaget mer koncentrerat på måleri och billacker och för att kunna ha fortsatt god service till sina kunder fokuserade man verksamheten på ett mindre område.

Lacker & tillbehör - då är UCO Din leverantör!